Meg og hestene

Mitt navn er Hanne Bjørnrud Larsen og jeg er 18 år gammel. Jeg rir aktivt i dressur på MA nivå med hesten Kajan Spirit. 

Jeg begynte som hobby- og turrytter da jeg fikk ponnien Lukas høsten i 2008. Etter hvert som jeg fikk mer erfaring begynte jeg å jobbe Lukas ordentlig med ryggen, og jeg fant ut at det var veldig interessant og gøy. Jeg red på en del dressurtimer og det gikk bedre og bedre for hver time. Mamma og Pappa forsto at dressur var det jeg trivdes med, så de kjøpte en ny hest til meg som jeg kunne jobbe mer med. Da endte det med at Makes News kom til min verden romjulen 2008.

Jeg hadde to hester og ta meg av hver dag, men det gjorde ingenting for min del. Så fant vi ut at med to hester kunne vi finne vår egen stall, og 14. mars 2009 flyttet vi til egen stall, Stall Næs. Bare et par uker etter at vi flyttet dit, kom den tredje hesten inn i min verden, nemlig Lucky Luke som kom til oss 30. mars 2009. I drøye tre måneder hadde jeg tre hester i tillegg til skole, noe som var ganske tungt.

Da sommerferien begynte, reiste Lukas tilbake til Skogshorn Rideleir. Jeg satt igjen med to hester og koste meg med det, men det var ikke helt det samme uten Lukas, så vi bestemte oss får å få ham tilbake på helfòr år nr 2. Etter litt leting fant vi noen jenter som kunne hjelpe meg med en tredje hest, så vi hentet tilbake Lukas da sommerferien var slutt. Innen juletider sa de opp jobben som halvfòrryttere, og jeg endte opp med tre hester alene igjen.

Jeg skulle ri BRyK AGRIA Vintercup 2010 med Makes News, men rakk bare å delta i det første vintercupstevnet, da han ble skadet og halt. Jeg ringte arrangøren av vintercupen, og fikk vite at jeg kunne bytte hest dersom skaden var bekreftet av veterinær. Så jeg byttet til Lukas og startet med ham på de tre resterende stevnene i vintercupen. Lukas og jeg samlet premier på de tre stevnene, og endte med å vinne BRyK AGRIA Vintercup!

Noen dager før finalen begynte jeg å ri Kajan Spirit, som jeg skulle debutere med i LA utenfor vintercupen. Jeg endte med 63,2% og gledestårer, etter bare 6 dager med ridning på gampen. Noen dager etter ble jeg offisiell eier av Kajan Spirit som en fjerde hest. Så det endte med at jeg fra april til sommerferien begynte (og Lukas reiste), hadde fire hester.

En venninne av meg ville ha Lukas på helfòr etter sommeren, og fikk han tilbake på stallen da ferien var slutt. Jeg hadde tre hester og satset på det, så det ble bestemt at jeg skulle få et friår fra skolen.

Jeg håper på at jeg får ridd NM i 2012 med Kajan Spirit.

 

Mine hjelpere

Jeg begynte å ri for Barbro Holmgren, som har hjulpet meg masse med å komme meg oppover. Hun begynte å undervise meg med Makes News og Lukas september 2009, og hjalp meg med å vinne vintercupen med Lukas i 2010. Da vintercupen var ferdig fikk jeg hjelp av Barbro til å finne en mer satsende hest, nemlig Kajan Spirit. Hun har hjulpet meg masse med Kajan Spirit både i i gode og onde dager, og styrket oss begge.

Jeg setter veldig stor pris på det Barbro har hjulpet meg med, men jeg hadde et ønske om å prøve en annen trener. Så jeg trente en stund for Baard Solberg Nilsen, og jeg var meget fornøyd med det, men han flyttet til Stavanger og da måtte jeg dessverre se meg om etter en ny trener igjen. Valget falt på Heidi Markussen fra Tanum, noe jeg var kjempefornøyd med.

Go to top